Doelstelling


De Berrona wordt gerenoveerd.

De restauratie biedt, in samenwerking met de gemeente Gooise Meren, Huizen, Laren, Blaricum en Weesp, werk en ervaringsplekken voor langdurige werkzoekenden. Zij kunnen (weer) werkritme krijgen, leren samenwerken, nieuwe vaardigheden opdoen en vinden wellicht een hernieuwde aansluiting met de arbeidsmarkt. Oo biedt de Stichting Berrona stageplekken en werkervaringsplekken aan jongeren voor o.a. de ROC's, de Gooise Scholen Federatie en het Hout en Meubileringscollege Amsterdam. Inmiddels hebben 8 langdurig werkzoekenden een vaste baan gevonden via ons project.

De teamleden leren schuren, plamuren, lakken en schilderen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan motor en aandrijftechniek, electrotechniek, houtbewerking, tuigage en interieurontwerp. Maar ook mensen die niet zo technisch zijn kunnen meewerken aan het project, bijvoorbeeld voor marketing, PR, fondswerving of administratie.

De Berrona gaat varen

Na de restauratie maakt de Berrona dagtochten met sociaal maatschappelijk zwakke groepen, zoals chronisch zieken, of mensen/kinderen met een beperking om deze een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij laten dan even de wind door de haren gaan en denken aan iets anders dan een nare (thuis)situatie. Er kunnen ongeveer 6 gasten mee aan boord voor een dagje op het IJsselmeer, bijvoorbeeld een gezin met kinderen.

Hoe kunnen wij dat betalen?

De financiering komt van een aantal sponsors zoals Jachthaven Naarden, Rabo Co-operatiefonds, Oranjefonds, Westland Familiefonds en donaties van mensen die de Berrona willen steunen. Echter op lange termijn is er ook geld nodig om bijvoorbeeld brandstof, onderhoud en liggeld te bekostigen. Met uw steun kunnen wij dit doel bereiken!

Dit kan door een gift te storten op NL46RABO0159488761 t.n.v. Stichting Berrona

Maar u kunt ook nog verkoopbare nautische spullen aan ons te schenken die wij weer aan de man brengen.

Alle donatie's, sponsoring en verkoop van artikelen gekregen van donateurs en sponsors, komen volledig ten goede aan de restauratie van de Berrona.

Het bestuur, vrijwilligers en alle medewerkers werken volledig belangeloos aan dit mooie project.